3-4 kycklingfiléer
salt och peppar
grillkrydda
salt och peppar
grillkrydda
2 paket bacon
lantbröd
flingsalt
parmesanost
romansallad
ev några tomater och en halv rödlök, strimlad
ev några tomater och en halv rödlök, strimlad
Dressing:
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worcestersås
2 sardeller, finhackade och mosade
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
1 dl olja, neutral smak (till exempel rapsolja – INTE olivolja)
ev lite mjölk
Gör så här:
- Börja med dressingen. Se till att alla ingredienser till dressingen är rumstempererade.
- Tillsätt alla ingredienser, utom osten, till dressingen i en smal mixerskål/-burk. Använd en mixerstav och mixa tills dressingen börjar tjockna (det går på några sekunder). När allt är väl blandat tillsätt osten och rör om.
- Blir såsen för tjock späd med lite mjölk.
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem färdiga. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Låt svalna.
- Klipp bacon i bitar och stek i stekpanna. Låt rinna av på papper och svalna.
- Skär några skivor lantbröd i kuber och stek i olivolja eller smör. Strö över flingsalt i slutet. Låt svalna.
- Hyvla eller riv parmesanosten grovt.
- Skär salladen i bitar.
- Lägg salladen i en stor skål. Häll dressingen över salladen och rör runt.
- Lägg upp salladen på ett stort fat och tillsätt övriga ingredienser.
1 kommentar:
Det godaste jag ätit på länge! Dessutom i underbar miljö - i det "lilla huset" på Österlen! //Kram på dig söstra mi! //Virpi
Skicka en kommentar