Foto: Carina Sörgårn |
2 äggulor
½ msk vitvinsvinäger
1–2 krm salt
lite vitpeppar eller svartpeppar
ca 1 msk dijonsenap
3–4 dl neutral olja, till exempel rapsolja eller solrosolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
OBS! Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur innan du börjar, annars kan majonnäsen skära sig.
Gör så här:
- Använd elvisp och en skål som står stadigt.
- Rör först äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap.
- Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
- Vispa kraftigt hela tiden.
- Smaksätt majonnäsen med vitlök och pressad citron.
- Blir aiolin för tjock kan du tillsätta några matskedar vatten och vispa ned tills du har önskad konsistens.
- Förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar