2 gula lökar
2–3 msk vetemjöl
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
3 msk kalvfond
1 dl grädde
2 msk sambal oelek
2 msk ketchup
Salt & peppar
2 ark, färdigkavlad smördeg på rulle (dvs 2 paket)
1 ägg
3 tsk sesamfrön
Gör så här:
- Bryn färsen tillsammans med finhackad gul lök. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och fond.
- Sänk värmen och slå på grädde, låt småputtra några minuter. Smaka av med kryddor och salt och peppar.
- Konsistensen ska vara ganska fast för att färsen inte ska ”rinna” för mycket när den är inbakad.
- Förbered två ark färdigkavlad smördeg. Lägg dom omlott och ”limma” ihop med lite vatten och tryck samman med fingrarna.
- Fördela färsen över ena långsidan. Rulla ihop med hjälp av smörpappret som smördegen ligger på. Nyp ihop ändarna.
- Pensla med ett uppvispat ägg och strössla över sesamfrön.
- Grädda i 200 grader ca 25 min, eller tills rullen fått fin färg.
- Låt rullen gärna ”stå till sig” 5–10 minuter före du skär upp den.
- Servera med en god sallad och vitlökssås (se recept nedan).
Vitlökssås:
2 dl crème fraîche
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk sweet chilisås
Salt & peppar
2 kommentarer:
Mums. Mat helt i min smak. :) Hoppas påsken varit bra! Kram.
Kan inte annat än hålla med - supergott! Och jodå, påsken har varit toppen! Först partaj på 50-årskalas på skärtorsdagen i Hultsfred, sedan familjemys med systrar & co i Vimmerby på långfredagen och som avslutning några slappardagar hemma i Växjö. En påskhelg helt i min smak! Många kramar tillbaka, Josse!
Skicka en kommentar