onsdag 24 juni 2015

Lasagne à la Amy


300–400 g färska lasagneplattor

3 gula lökar, hackade
olja att steka i
250 g färska champinjoner, skivade
500 g nötfärs
3 klyftor vitlök, finhackade
2 msk kalvfond
1–2 röda chilifrukter, finhackade
1 dl tacosås (eller ketchup eller chilisås)
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 msk basilika, torkad (eller en rejäl näve färsk)
salt och peppar, smaka av med

5 dl crème fraîche, valfri fetthalt
2 dl grädde, valfri fetthalt
ca 4 dl riven ost

250 g körsbärstomater, halverade
riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek löken i en panna tills den är genomskinlig. Tillsätt champinjonerna och stek i några minuter. Tillsätt därefter färsen och stek den klar. 
  3. Krydda med vitlök, kalvfond, chili, tacosås, tomatpuré, paprikapulver och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör i hop crème fraîche, grädde och ost i en separat bunke.
  5. Varva lasagneplattor, färsröra och oströra. Avsluta med oströra och toppa med körsbärstomater och riven ost överst. 
  6. Ställ sedan in i ugnen tills allt bubblar och osten fått fin färg, ca 40 minuter.
  7. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan ni börjar ta av den.
  8. Servera med en god grönsallad.
  9. Tips! Detta blir en stor sats lasagne som räcker till ungefär 8 personer.

Inga kommentarer: