350-400 gram små plommon- eller körsbärstomater på kvist
ca 100 gram sallad, till exempel ruccola och/eller machésallad
1/2–1 rödlök
1 liten dagsgammal baguette + olivolja till stekning
200 gram mozzarella
100 gram halloumi
basilika
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
- Skiva löken tunt, dela tomaterna i halvor och skölj salladen.
- Riv sönder brödet i mindre bitar. Bred ut bitarna på en plåt, på bakplåtspapper. Ringa olivoljan över brödet och stek frasiga och gyllene i ugnen på ca 200° ca 10 min.
- Skär upp halloumi i tärningar och stek på hög värme i lite olivolja i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun yta och blivit varma.
- Fördela salladen, rödlöken och tomaterna på ett stort fat, riv sönder mozzarellan för hand och lägg på salladen, avsluta med basilika, halloumitärningar och brödet.
- Ringla slutligen olivolja och balsamvinäger/balsamico över salladen och toppa med med flingsalt och grovmalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar