Kycklingfärssås:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 zucchini
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
1 msk grillkrydda
1 msk kinesisk soja
salt, peppar
Bechamelsås:
90 g smör
6 msk vetemjöl
1 liter mjölk
10 lasagneplattor
2 dl riven parmesan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 C
- Kycklingfärssås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
- Fräs kycklingfärs i olja i stekpannan, lägg över i grytan.
- Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Skär paprikor och zucchini i mindre kuber och tillsätt i grytan.
- Häll resterande ingredienser till kycklingfärssåsen.
- Låt småputtra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Bechamelsås: Smält smöret i en gryta. Tillsätt mjöl. Späd med mjölken och vispa hela tiden så det inte klumpar sig. Låt småputtra ihop sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Varva bechamelsås, lasagneplattor och kycklingfärssåsen i en ugnsform. Översta lagret ska vara sås och sist ost.
- Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar