Kakan:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Chokladganache:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
75 g smör
0,5 dl strösocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 g °C.
- Smält smör och mörk choklad.
- Vispa äggen fluffiga, vispa ner strösockret efter en stund.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i sockerkaksform med löstagbar botten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
- Låt kallna i kylskåp några timmar.
- Chokladganache. Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
- Värm grädden så den blir riktigt varm, den ska inte koka dock.
- Ta bort från värmen.
- Blanda ner chokladen och rör slätt.
- Rör till sist ner smöret och strösockret och rör tills smeten är blank och jämn.
- Ställ i kylskåp och rör några gånger under 2 timmars tid. Ganachen är sedan klar att breda över kakan.
- Ställ kallt igen tills kakan serveras.
- Pudra över lite florsocker precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar