400 g kycklingfilé
1 pkt bacon, 140 g
olivolja
lasagneplattor, torkade
200 g fetaost
2 dl riven ost
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 st burk krossade tomater, 400 g
1 tärning hönsbuljong
1 msk oregano torkad
flingsalt
nymald peppar
Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 krm muskot malen
flingsalt
nymald peppar
Gör så här:
- Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Vit sås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget och sjud 5–10 minuter. Rör om då och då så att såsen inte bränner vid. Smaka av med muskot, salt och peppar.
- Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek kyckling och bacon i en stekpanna med lite olja. Krydda med grillkrydda, salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling och bacon, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med vit sås.
- Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen, 200 grader, 40–45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar