Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
4 kycklingfiléer
grillkrydda
1 stor gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt och nymalen svartpeppar
Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 dl riven parmesan + 1 dl riven parmesan att strö över innan pajen åker in i ugnen
2 msk sardellcreme eller 2 sardellfiléer som finhackas och mosas
Garnering:
1 paket bacon
romansallad
riven parmesan
Gör så här:
- Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en form.
- Nagga och förgrädda i 225 grader i 10 min.
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara i smör. Krydda med grillkrydda. Lägg åt sidan.
- Hacka löken, strimla paprikan och finhacka vitlöken och stek i smör tills de mjuknat. Blanda ner kycklingen och smaka av med salt och peppar.
- Lägg fyllningen i skalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 2 dl av osten och sardellcremen/de mosade sardellerna.
- Häll äggstanningen i formen och strö över resterande deciliter ost.
- Sänk värmen till 200 grader och grädda ca 40 minuter.
- Skär bacon i mindre bitar och stek frasiga.
- Strö dem över pajen tillsammans med strimlad sallad och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar